Telenovelablog – 2. Mezi tanky a minarety

Turecko! Na jeho evropském západě se moc nezdržíme a raději rovnou na východ…  zde si užíváme prašan na sopkách,  kurdskou pohostinnost, turecký slzný plyn a návštěvu na základně turecké armády na pozvání jejího velitele.

východ Turecka

východ Turecka

dil_2_5

přátelské a pohostinné Turkyně

Ponorka na základně turecké armády

Ponorka na základně turecké armády

Martinův "boj" na základně

Martinův “boj” na základně

 

Prolézáme skalními městy Kapadokie a obdivujeme arménské město duchů Ani. Zažíváme také nejstrmější sjezd své cesty ve čtyřtisícových horách Cilo Dag.

arménské město Ani

arménské město Ani

Martin v jednom z kostelů v Ani

Martin v jednom z kostelů v Ani

sjezd v Cilo Dag

sjezd v Cilo Dag

Cilo Dag

Cilo Dag

A vyrážíme taky za kamarády Adam Svider a Tomas Lipka z exotického oddílu HO Třinec. Společně brázdíme svahy sopek a taky si dáváme lekce tetrisu, při kterých čelíme zdánlivě neřešitelnému úkolu jak naskládat další dvě plné zimní výbavy plus dvě urostlá těla do již plné Ponorky. Na poli multikulturní komunikace si vedeme rovněž na výbornou. Jazyková bariéra je brzy překonána a ke konci společného pobytu již někdy občas porozumíme i svéráznému severomoravskému humoru.

Když ale humorné historky s těmito severomoravany líčíme o rok později ve střižně střihačovi Skaldovi a režisérce Janě, závěr je jasný – moc postav škodí, diváka mate, proto hoši musí ven.
To nás mrzí, ale víme, že kluci to odpruží a společně to zapijem.

Tož na sníh!

Česká televize – Nahoru a dolů hedvábnou stezku – 2. díl Mezi tanky a minarety